Colissimo nu știe să își respecte clienții

Pe 18 martie 2019 am dat o comandă pentru un Google Home Mini (am profitat de oferta celor de la Spotify cum aveam deja un cont Family). Site-ul Google Store m-a anunțat că al meu colet va veni în perioada 25-27 martie. Perfect.

Toate bune și frumoase, până pe data de 27 când (cum nu am primit coletul) am verificat să văd ce este cu el și pe unde este. Și atunci surprize-surprize (fară Andreea Marin). Coletul apărea livrat pe data de 25 sub semnătură. Hmmm. Ciudată treabă, mai ales ținând cont că nu eram acasă la ora la care coletul apărea a fi livrat.

Așa le-am dat un telefon celor de la Poștă pentru a vedea care e treaba. Am vorbit cu o madame care m-a informat al meu colet a fost livrat, însă nu la numărul N unde locuiesc, ci la numărul N+1. Ok, băiat deștept cel ce-o livrat coletul, mai ales persoana care a semnat nu eram eu și nici măcar nu era la adresa bună. Și uite așa m-am certat cu tăntița respectivă până mi-a zis va deschide un dosar de plângere.

După ce am vorbit cu ei, sun la Google și le explic toată povestea poveștilor, iar la final îmi zice tipa va verifica la poștă și va ține la curent cu evoluția situației.

A uitat sune… Așa pe 02 aprilie am sunat iarăși (îmi place sâcâi lumea ce este drept). Am vorbit cu o altă tipă care mi-a confirmat este un dosar în curs, dar nu au informații de la Poștă / Colissimo. Cică îi anunț dacă voi avea vești de la ei. Excelent…

Am lăsat baltă treaba, iar pe 12 aprilie am primit un mesaj vocal de la Colissimo în care mi se spunea îi sun dacă nu am primit coletul. Așa i-am sunat și am vorbit cu o altă persoanăparcă de-al naibii de fiecare dată vorbești cu altcineva ca trebuiască povestești toată istoria de la Decebal încoace.

În fine… Mi-a zis că ei au contactat flăcăul ce a făcut livrarea și că și-a adus el aminte că nu a livrat la numărul N+1, ci la N… și, în plus, a venit chiar până la ușă 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️. ești prost ?!? 25/03 a fost o zi de LUNI când atât eu, cât și madame eram la lucru, deci nu știu unde și cui i-a lăsat prostănacul ăsta coletul, dar cu siguranță nu știe citească nici numerele blocurilor și nici numele persoanelor așa cum trebuie.

Așa o întreb pe tipă: “Ok și acum ce facem ?” la care ea îmi zice Păi, noi nu mai avem ce face”.

Whaaaaat ?!? Pe buneee ?!?

Așa i-am zis pa și la revedereasta după ce i-am mai zis o dată își verifice angajații fac un căcat cât Asia de mare și apoi își schimbă povestea.

Plin de draci am căutat un formular de contact și o pagină Facebook pentru Google Store și le-am zis ăștia de la Colissimo nu dau doi bani pe clienții lor și nu au nici un respect și sunt curios dacă și Google face la fel. Nu de alta, dar cu Amazon dacă am o problemă soluția vine instant ca nessu’.

La nici o zi după primesc un email de la Google în care anunță îmi vor trimite un alt colet.

Le-am răspuns și la câteva minute după a venit email-ul care anunța o nouă comandă a fost efectuată. Ei, așa da

Pe 19 aprilie (deci aproape la o lună de la începutul “problemei”) mi-au dat un email și cei de la Colissimo :

Cu alte cuvinte “ne pare rău, dar asta-i viața“. Atitudine complet aiurea. În fine… îi las pe cei de la Google se înțeleagă cu ei. Pe mine m-au enervat destul

Așadar o am grijă evit pe cât se poate trimit vreodată ceva cu cei de la Colissimo. Nu de alta, dar nu prea îmi place pierd timp dând telefoane și email-uri pentru a găsi un colet, mai ales în condițiile în care nu au nici măcar bunul simț recunoască atunci când fac “une grosse merde”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *